25. ročník šachového turnaja OPEN Ružomberok

V prvej polovici septembra sa v Hoteli Kultúra konal tradičný šachový turnaj o pohár primátora mesta Ružomberok OPEN Ružomberok 2022. Turnaja sa zúčastnili šachisti z celého Slovenska za celkovej účasti 65 hráčov.

„OPEN Ružomberok sa ako jedno z mála podujatí na Slovenku konal aj počas Covidu“ poznamenal predseda ružomberského šachu a riaditeľ podujatia Marek Zelnický. „Prešli sme na limitujúci počet hráčov a vytvorili sme uzavretú variantu podujatia CLOSED Ružomberok. V 3 turnajoch sa stretlo 56 hráčov, kde sa každého turnaja mohlo zúčastniť maximálne 18 hráčov a prví šiesti postúpili do finále, kde sa potom rozhodlo o víťazovi. Bol to zaujímavý formát, ale hráčom chýbal kontakt, keďže aj v tejto variante sa hralo v 3 miestnostiach a tak v jednej hracej sále bolo maximálne 6 hráčov. Tohtoročný OPEN Ružomberok sme už mohli obsadiť všetky priestory v Hoteli kultúra a tak vedľa seba odohrať pekný turnaj“ uzavrel Zelnický.

Víťazom sa stal prvý nasadený veľmajster Mikuláš Maník z Prakoviec, ktorý po 6 výhrach a jednej remíze suverénne ovládol turnaj. Na druhom mieste so stratou 1 bodu a zároveň kategóriu junior vyhral 15 ročný Popradčan Šimon Rybka, tretí bol Jakub Kovaľ z Prešova. Z Ružomberčanov sa najviac darilo Petrovi Ambrozimu, ktorý uhral 5 bodov a skončil na 9. mieste. Kategóriu žien a zároveň junioriek vyhrala Ružomberčanka Simona Koreňová so 4,5 bodmi. Podujatie zorganizoval Šachový klub Ružomberok s podporou mesta Ružomberok.

Natália Zelnická, PR ŠK Ružomberok