Finále Closed Ružomberk 2020

V sobotu 3. októbra vyvrcholil Closed Ružomberok štvrtým, finálovým turnajom. Víťazom turnaja a zároveň celkovým víťazom tohtoročného cyklu turnajov sa stal hráč ŠK Ružomberok, Peter Ambrózi. Druhé miesto obsadil Andrej Hollý z Liptovskej šachovej školy a tretí skončil Marek Mrva z ŠK Ružomberok.

V príjemnom, slnečnom počasí sa v týchto pohnutých časoch zišlo v priestoroch ružomberského šachové klubu štrnásť šachistov. Dvaja hráči, ktorí do finále postúpili, sa za súčasnej situácie rozhodli turnaja nezúčastniť. Organizátor sa z obdobných dôvodov rozhodol nedoplniť štartové pole divokými kartami, ale odohrať turnaj s menším počtom hráčov.

 

V turnaji sa najviac darilo Petrovi Ambrózimu, ktorý stratil iba pol bodu v prvom kole. V partiách dominoval a aj keď podľa vlastných slov bolo za šachovnicami cítiť neistotu spôsobenú dlhšou pauzou, tak zvíťazil zaslúžene a stal sa tak celkovým víťazom prvého ročníka postupových uzatvorených turnajov v Ružomberku. Na druhom mieste sa umiestnil víťaz tretieho kvalifikačného turnaja Andrej Hollý. V turnaji zaznamenal šesť výhier a prehral iba s turnajovým víťazom. Na pomyselnú bronzovú priečku vystúpil Marek Mrva. Ako jediný dokázal pripraviť o body víťaza, prehral iba s druhým.

Tesne pod medailovým pódiom sa so štyrmi bodmi umiestnili Simona Koreňová z Liptovskej šachovej školy, Ján Mydliar z ŠK Ružomberok, Martin Gollner z Liptovskej šachovej školy a Jaroslav Gašper z ŠK Ľubochňa.

 

Výsledky turnaja
Partie na stiahnutie