Closed Ružomberok pokračoval druhým turnajom

2. august 2020

Seriál uzavretých turnajov Closed Ružomberok 2020 spoznal po odohratí druhého kvalifikačného turnaja ďalších postupujúcich. O postup prišlo prvý augustový deň zabojovať šestnásť pozvaných hráčov z priľahlých šachových klubov. V turnaji zvíťazila s jeden a pol bodovým náskokom talentovaná Ružomberčanka Simona Koreňová z Liptovskej šachovej školy. Na druhom mieste sa umiestnil Marek Mrva z ŠK Ružomberok a tretie miesto získal Peter Tvrdoň z Lúčok.

Milovníci kráľovskej hry sa dňa 1. augusta ukryli pred letnou páľavou v priestoroch ružomberského šachového klubu, kde sa uskutočnil druhý kvalifikačný turnaj Closed Ružomberok. Na uzavretý turnaj boli pozvaní hráči z Ružomberka, Lúčok, Ľubochne a Liptovských Sliačov. V turnaji odohratom v priateľskej atmosfére bolo predsa len horúco, keďže za šachovnicami sa v zrýchlenom tempe 10 minút plus 5 sekúnd na ťah rodili zaujímavé partie.

Víťazkou turnaja sa suverénnym spôsobom stala Simona Koreňová. Aj keď je Simona vekom ešte juniorka, nebolo žiadnym prekvapením, že turnaj ovládla a od druhého kola až do konca pred seba nikoho nepustila. Prvých päť kôl vyhrala, v posledných dvoch si tak už mohla dovoliť dva krát remizovať a s jeden a pol bodovým náskokom turnaj zaslúžene vyhrala. Boj o zvyšné medailové umiestnenia bol napínavejší. Po poslednom kole mali na konte štyri a pol bodu až štyria hráči. Na rad tak museli prísť pomocné hodnotenia, na základe ktorých sa na druhom mieste umiestnil domáci hráč Marek Mrva. Po výborných výsledkoch v súťažiach družstiev tak uspel Marek v tejto sezóne aj v turnaji jednotlivcov. Tretie miesto obsadil Peter Tvrdoň z Lúčok, šachový tréner, ktorý sa na turnaji predstavil aj so svojimi zverencami.

 

Medailové umiestnenie síce tesne ušlo domácemu, výborne hrajúcemu Pavlovi Polkovi a Františkovi Vrzguľovi z Lúčok, avšak náplasťou im môže byť aspoň právo účasti vo finálovom turnaji, ktorý sa uskutoční 3. októbra. Právo účasti si vybojoval aj Patrik Belko z Ľubochne, ktorý sa umiestnil na šiestom mieste. 

Posledný kvalifikačný turnaj je na programe 5. septembra.

Turnajové partie: